Bonaire

Bonaire is het meest oostelijk gelegen eiland van de Benedenwindse Eilandengroep. Het is niet zo toeristisch als Aruba en Curaçao, en trekt vooral mensen die op zoek zijn naar rust.

Kijk voor meer uitgebreide, relevante informatie voor uw vakantie Bonaire op Royal Bonaire.

Toerisme

Bonaire is het meest rustige en dunbevolkte eiland van de Benedenwindse Eilandengroep. Het beschikt over een prachtige ongerepte natuur en is daarmee bij uitstek geschikt voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het eiland kent ook vele prachtige witte stranden met maar liefst 300 km aan koraalrif en 80 duiklocaties. Dit maakt het een paradijs voor duikers. Een van de aangenaamste stranden is Playa Lechi, ook wel het ‘Melkstrand’ genoemd naar de kleur van het zand. Pink Beach krijgt zijn naam eveneens door de kleur van het zand: in bepaalde lichtvallen krijgt het namelijk een rozige kleur. Het strand is erg populair bij duikers en snorkelaars. Als u van windsurfen houdt is er geen beter strand dan Sorobon Beach.

Bezienswaardigheden

Bonaire staat bekend om zijn roze flamingo’s. Het eiland telt ongeveer 15.000 van deze flamingo’s, die verspreid zijn over het eiland. De hoofdstad Kralendijk bezit een aantal sfeervolle straten in Hollandse koloniale stijl. In deze stad is Fort Oranje te vinden: een fort gebouwd in 1816 om het eiland te beschermen tegen indringers. Het eiland kent ook vele bijzondere grotten waarin 500 jaar oude inscripties van de Caiquetios Indianen te bewonderen zijn. De grotten zijn vaak moeilijk te vinden en daarom is het niet verstandig om in uw eentje naar binnen te gaan. Op het gebied van natuurparken heeft het eiland ook veel te bieden. Het Nationaal Park Washington-Slagbaai behoort tot een van de mooiste plekjes van de Antillen. Hier vindt u nog de ongerepte natuur van Bonaire met vele zoutvlakten en waterbronnen. In het park bevindt zich het hoogste punt van Bonaire: de berg Brandaris. Een andere bijzondere bezienswaardigheid is het Pekelmeer, een groot meer waar zout gewonnen wordt.

Activiteiten

Bonaire is bijzonder geschikt voor het beoefenen van watersporten. Het enorme 300 km grote koraalrif en de meer dan 80 duiklocaties vormen een paradijs voor duikers en snorkelaars. Maar ook windsurfen is populair op het eiland. Bonaire is ook geliefd bij natuurliefhebbers en wandelaars. De rustige sfeer en de prachtige ongerepte natuurgebieden op het eiland lenen zich uitstekend voor het maken van wandelingen of fietstochten.

Klimaat

Bonaire heeft een tropisch savanneklimaat. De dagen op Bonaire kennen zo’n 8 uur zon met een temperatuur van maximaal 32 graden. In de avonduren zakt de temperatuur weg tot zo’n 22 tot 24 graden. Temperaturen onder de 20 graden worden vrijwel nooit gemeten. De meeste regen op het eiland valt in het laatste kwartaal van het jaar. De droogste maanden zijn de eerste 6 van het jaar.

Achtergrond

De eerste bewoners van Bonaire zijn de Caiquetios indianen. Terwijl de Nederlanders in 1633 het eiland veroveren, wordt een groot aantal veroordeelden en slaven vanuit Afrika ingezet voor de landbouw (hout en maïs) en de zoutwinning. Hierdoor krijgt Bonaire ook wel de status van een strafkolonie. De Nederlanders moeten het eiland in de 19e eeuw tweemaal afstaan aan de Britten. Sinds oktober 2010 is Bonaire bestuurlijk een Bijzondere Gemeente van Nederland.

Foto’s van Bonaire

Populaire Bonaire accommodaties

Hamlet Oasis Bonaire 7.8
3 aanbieders
vanaf €726
Van der Valk Plaza Beach & Dive Resort Bonaire 7.8
2 aanbieders
vanaf €1164
Divi Flamingo Beach Resort 7.9
7 aanbieders
vanaf €883

Bekijk alle 20 accommodaties in Bonaire

Ligging van Bonaire

De Caribische Eilanden

Lees meer over de Caribische Eilanden: