Curaçao

Curaçao is het middelste en grootste van de Benedenwindse Eilanden. Het is tevens het dichtstbevolkte en meest Nederlandse van de drie. Curaçao heeft heerlijke stranden en de mogelijkheid om goed te eten, drinken en te stappen.

Kijk voor meer uitgebreide, relevante informatie voor uw vakantie Curaçao op Royal Curaçao.

Toerisme

Het toerisme op Curaçao concentreert zich rond Willemstad en de kleinere kustplaatsen. Populaire plaatsen zijn onder andere Westpunt, Boka St. Michiel, Soto en Willemstad. De stranden van Curaçao liggen grotendeels verspreid langs de rustige zuidwestkust van het eiland. Als u van snorkelen en duiken houdt zijn de stranden Playa Kalki en Klein Curaçao echte aanraders. Alle populaire stranden beschikken over een beachbar waar meerdere malen per week happy hours zijn. In de hoofdstad Willemstad zijn meer mogelijkheden om het nachtleven in te duiken. Hier vindt u vele discotheken en clubs waar iedere avond en nacht gedanst kan worden. Het eiland kent ook vele natuurparken, zoals het in het noorden gelegen Nationaal Park Christoffel. In deze natuurparken komen vele soorten vogels en planten voor en zij vormen daarom een echte trekpleister voor de natuurliefhebbers en wandelaars.

Bezienswaardigheden

In het centrum van Willemstad bevindt zich een groot aantal musea en historische gebouwen. Het centrum kenmerkt zich door de “Hollandse” architectuur met fraaie, pastelkleurige, oudhollandse koopmanshuizen en wordt daarom ook wel ‘het Amsterdam van het westelijk halfrond’ genoemd. In de stad ligt de Koningin Emmapontonbrug, ook wel Pontjesbrug genoemd. Deze brug deelt Willemstad in tweeën. In het noorden van eiland ligt het Nationaal Park Christoffel, het grootste natuurgebied van het eiland. Dit herbergt vele vogels en planten en is een ware trekpleister voor natuurliefhebbers en wandelaars. Aan de oostkant van het eiland ligt het Nationaal Park Den Dunki, nabij de zoutpannen van Jan Thiel. Hier vlakbij vindt u de Hato grotten aan de vlakte van Hato. Naar zeggen wordt hier sinds de slaventijd in de nachtelijke uurtjes brua, een soort voodoo bedreven. De grotten zijn te bezoeken onder leiding van een gids. Op circa 10 kilometer afstand van het zuidoostelijke puntje van het grote Curaçao ligt het eiland Klein Curaçao. Klein Curaçao is een onbewoond eiland met witte zandstranden, kristalhelder water en een schitterend koraalrif, en daarom erg populair onder duikers en snorkelaars.

Activiteiten

Op Curaçao zijn een groot aantal activiteiten te beleven. Op het eiland wordt bijvoorbeeld jaarlijks carnaval gevierd, wat uitgegroeid is tot een grote toeristische trekpleister. Muziek speelt een grote rol en daarom kent het eiland een aantal muziekfestivals, zoals het grote Curaçao Jazz Festival. Mocht u meer ontspanning zoeken dan kunt u terecht in een tiental wellness oorden verspreid over het eiland. De vele natuurparken op het eiland bieden de perfecte mogelijkheid om indrukwekkende wandel –en fietstochten te maken.

Klimaat

Curaçao kent een tropisch savanneklimaat. Het eiland heeft veel zonuren per dag en er valt maar weinig regen. De gemiddelde temperatuur door het jaar heen schommelt zo rond de 28 graden.

Achtergrond

De eerste bewoners van Curaçao zijn de Caiquetios indianen, die zich voor de 16de eeuw vestigen op het eiland. Na een Spaanse periode wordt in de 17de eeuw een mislukte poging gedaan om het eiland tot centrum van slavenhandel te maken. Tot 1914 is Curaçao geïsoleerd van internationale handel, maar nadat in dat jaar olie in Venezuela wordt ontdekt, groeit Curaçao weer uit tot een belangrijke wereldhandelshaven. In 1954 krijgt Curaçao, binnen de Nederlandse Antillen, politieke autonomie en vanaf 2006 heeft Curaçao een status aparte. Sinds 2010 is het eiland een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Foto’s van Curaçao

Populaire Curaçao accommodaties

Livingstone Jan Thiel Resort 8
4 aanbieders
vanaf €879
Baoase Luxury Resort 9
1 aanbieder
vanaf €7410
Trupial Inn & Casino 8
7 aanbieders
vanaf €834

Bekijk alle 42 accommodaties in Curaçao

Ligging van Curaçao

De Caribische Eilanden

Lees meer over de Caribische Eilanden: